Šah igra besplatno onlineUronite u strateški svet intelektualnog ratovanja uz šahovsku igru „The Chess: A Clash of Kings”. Ova inovativna šah igra besplatno online nudi i tradicionalni klasični režim i poseban režim koji razbija granice predvidljivosti šahovske table.

U zadivljujućem klasičnom režimu vladaju prastara taktika i precizno manevrisanje. Alternativno, upustite se u neistraženu teritoriju specijalnog režima, gde je uspostavljeni red na šahovskoj tabli nepredvidivo poremećen.

Prilagodite svoju igru, menjajući tablu i figure tako da odražavaju vaš lični stil i preferencije.

Šahovske figure

Pešak
Osim prvog poteza kojim može da pomeri jedno ili dva polja, ova figura može da pomeri samo jedno polje napred. Hvata protivničku figuru dijagonalno.
Skakač
Vitez je jedina šahovska figura koja može preskočiti drugu figuru. Komad koji se može kretati u fiksnom ‘L’ obliku, dva kvadrata u pravoj liniji i jedan kvadrat sa strane.
Top
Figura koja može da se kreće napred ili nazad onoliko polja koliko igrač želi horizontalno ili vertikalno.
Kraljica
Najmoćnija napadačka figura. Može da pomera bilo koji broj kvadrata u bilo kom pravcu.
Lovac
Figura koja može da se kreće napred ili nazad onoliko polja koliko igrač želi dijagonalno.
Kralj
Najvažnija figura u igri. Može da se kreće napred ili nazad jedan po jedan kvadrat u bilo kom smeru.

Pešak je posebna figura. Kada stigne do suprotne ivice table, unapređuje se u jednu od četiri figure: kraljica, top, skakač i lovac.

Šah igra — Klasični režim

Klasična šah igra besplatno nudi tradicionalno igranje. ‘Bela figura (igrač)’ izvodi prvi potez. ‘Šah-mat’ je kada kralj više ne može da napravi potez. ‘Šah-mat’ određuje pobednika.

Specijalni režim šahovske igre The Chess: A Clash of Kings

Ovo je šah igra u kojoj se kvadrat ploče nasumično uništava. Osnovno pravilo je isto kao i kod ‘klasičnih’, a kvadrat u centru se nasumično uništava. Ne možete koristiti uništeni kvadrat koji se smatra blokiranim. Samo ‘skakač’ može preskočiti uništeno polje kao što može preskočiti figuru.

4 ocena, prosek: 2.75/5
1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica
Loading...
Sviđa vam se? Pritisnite Ctrl+D na tastaturi da dodate u Bookmarks / Favorites.
Povratak na vrh